Neef ex-topvoetballer Paul Gascoigne overleden

Jay Kerrigan, de 22-jarige neef van Paul Gascoigne, is afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van een drugsverslaving. Zijn dood is een harde klap voor Gascoigne, die zelf al jarenlang vecht tegen de alcohol.

Kerrigan werd zaterdag 28 april door politieagenten dood aangetroffen in zijn appartement in het Engelse Gateshead. Hulp mocht niet meer baten. Gascoigne laat via Twitter weten kapot te zijn van het verlies van zijn neef. Zo schrijft hij: ‘Ik hou van mijn familie, van jullie allemaal. Ik huil de ogen uit mijn hoofd.’

Facebook

Gascoigne ’s neef was al enkele jaren verslaafd. In januari deelde hij zijn ellende via sociale media. Op zijn Facebookpagina was te lezen:  ‘Verslaafd zijn is een ziekte. Ik ben ermee geboren. Ik heb in jaren niet gelachen en voel me ellendig. In godsnaam, ze hebben mij net hartmassage moeten toedienen en ik zit al opnieuw aan het spul.’ Kerrigan heeft voor zover bekend nooit hulp gezocht voor zijn verslaving.

Steun

In 2013 hield Kerrigan een emotionele steunbetuiging voor zijn oom, die toen werd opgenomen in een verslavingskliniek. ‘Mensen zeggen dat dit de laatste kans is van mijn oom. Maar ik denk echt dat hij er bovenop kan komen. Hij moet zich met de juiste mensen omringen, wat hij in het verleden niet altijd heeft gedaan. Ik bid voor hem dat hij snel beter wordt. Mijn grootmoeder is radicaal tegen alcohol, grootvader denkt er hetzelfde over. Iedereen wil gewoon het beste voor Paul. We zullen er altijd voor je zijn oom’, sprak Kerrigan destijds.

Terugval

Gascoigne heeft zelf al vele pogingen gedaan om te stoppen. Clean blijven lukt hem echter niet. In april kwam hij in het nieuws nadat hij dronken werd tijdens de opening van de bar van zijn dochter Bianca. Aan het Britse blad The Sun liet zij weten dat haar vader een enorme terugval heeft. Of Gascoigne opnieuw hulp zoekt voor zijn verslaving is niet bekend.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...