Nieuw onderzoek bewijst: drank maakt niet gelukkig

Op het moment van alcohol drinken voelt iemand zich gelukkiger, maar zodra de tijd verstrijkt vervaagt het geluk. Dit blijkt uit onderzoek door studieleider Dr. Ben Bamburg Geiger, van de universiteit van Kent in Engeland en zijn collega’s. De uitkomsten zijn gepubliceerd in Social Science & Medicine.

Mensen zonder alcoholprobleem die alcohol drinken blijken grotendeels gelukkiger ‘in het moment’, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt dat minder.
Mensen mèt een drankprobleem ontwikkelen een afname van kwaliteit van leven.

Voor dit onderzoek zijn 17000 mensen, geboren in 1970 in Groot-Brittannië, 12 jaar lang gevolgd vanaf hun 30ste. Er is gekeken naar de alcoholconsumptie en de beoordeling van de kwaliteit van leven. Daarnaast zijn 31000 app-gebruikers in Engeland twee keer per dag gevraagd te registreren hoe gelukkig ze op het moment dat de app binnenkwam waren, wat ze op dat moment deden en met wie.

Beide analyses kunnen worden beïnvloed door ziektes en andere factoren die meespelen in de link tussen alcoholgebruik en je gelukkig voelen.
De resultaten bieden bewijs over hoe alcoholgebruik ook negatief kan werken op de kwaliteit van leven. Iets waarvan de onderzoekers geloven dat het niet door de regering wordt meegenomen tijdens het ontwikkelen van alcoholreguleringsbeleid.
Het team hoopt dat deze bevindingen verder onderzoek aanmoedigen naar de link tussen alcoholgebruik, geluk en kwaliteit van leven, zodat beleidsmakers beter geïnformeerd kunnen worden.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...