App voor verantwoord gokken gelanceerd

Het Centrum voor Verantwoord Spelen heeft in samenwerking met Speel Verantwoord een app ontwikkeld waarmee online gokkers beter inzicht krijgen in hun speelgedrag. Dit moet ervoor zorgen dat minder mensen verslaafd raken.

De nieuwe app stimuleert verantwoord spelen. Gebruikers van Bet.ter kunnen vooraf een speelbudget instellen en krijgen een melding als zij dit budget overschrijden. Er kunnen data van meerdere accounts worden ingevoerd en alleen de gebruiker kan deze informatie zien. Verder kunnen spelers zien hoeveel zij winnen en verliezen. Zo behouden ze de controle over hun gebruik.

Verslavingszorg

Omdat er altijd een risico bestaat dat mensen teveel geld uitgeven aan het online gokken bied Bet.ter ook een zelftest, tips om verantwoord te spelen en de mogelijkheid om in contact te komen met het Centrum voor Verantwoord Spelen. Deze stichting werkt als een schakel tussen de kansspelindustrie en de verslavingszorg.

Rutger-Jan Hebben, directeur van Speel Verantwoord is erg blij met de nieuwe app. Met name omdat er nog geen soortgelijke app bestaat. Hebben: ‘Het voorkomen van kansspelverslaving is een belangrijk aandachtspunt voor de online kansspelaanbieders. De Bet.ter app biedt de spelers een handige tool om overzicht te houden en inzicht te hebben in hun speelgedrag. Wij zien de ontwikkeling van de app als een onderdeel van onze zorgplicht, een belangrijk element binnen de aanstaande regulering van de online kansspelmarkt.’

Illegaal

De Tweede Kamer buigt zich binnenkort over een wetsvoorstel waarbij online gokken en hiervoor reclame maken legaal worden. Op dit moment mag dat in Nederland nog niet. Mensen die nu al online gokken overtreden dus de wet. Verder kunnen zij er ook niet op vertrouwen dat ze met een eerlijke aanbieder te maken hebben. Zo weten zij bijvoorbeeld niet of de roulettetafel eerlijk staat afgesteld. Als het online gokken legaal wordt kan dit worden gecontroleerd en wordt de speler beter beschermd. Hebben: ‘Online kansspelen zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Regulering biedt de beste bescherming voor de speler.’

Verslavingsdeskundigen maken zich zorgen dat het aantal gokverslaafden zal toenemen als er reclame mag worden gemaakt voor online gokken. Zij vrezen dat mensen die al spelen dit nog vaker gaan doen en dat jongeren worden getriggerd om te beginnen. Met de Bet.ter app zou verslaving voorkomen moeten worden.

 Bet.ter is vanaf dinsdag 24 mei te downloaden voor gebruikers van IOS en Android in de appstore.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...