Slechts 35 jaar oud. Geen spier meer kunnen bewegen. Met als vooruitzicht; in bed wachten op de dood. Dat is het leven van de Britse Beverley Pickorer. Niet ten gevolge van een zwaar verkeersongeluk, maar doordat ze al jaren lijdt aan een alcoholverslaving.

De moeder van vier heeft cirrose van de lever, rotte tanden en kan niet meer spreken of zichzelf voeden. Gemiddeld dronk Pickorer 24 blikjes bier om de dag te kunnen beginnen. Vervolgens dronk ze in de kroeg nog ruim 3.5 liter bier om af te sluiten met een fles cider. Ze heeft de laatste acht maanden doorgebracht in een opvanghuis, waar ze verreweg de jongste inwoner is. Haar toestand is zo slecht, dat ze om de twee uur wordt onderzocht door het personeel van het opvanghuis.

Haar vriend Anthony Howard heeft de heftige foto’s op internet gezet met een doel. ‘Ik wil mensen waarschuwen en tonen welke verwoestende invloed alcohol heeft. Er moeten meer verzorgingstehuizen komen die gespecialiseerd zijn in alcoholproblemen, zodat meer verslaafden kunnen rehabiliteren.’

Reageer reacties (0)
LEES MEER...