Advies: mannen moeten minder drinken

De alcoholrichtlijnen voor mannen in Groot-Brittannië zijn aangepast. Dit is voor het eerst sinds 1995. Het maximum aantal eenheden dat wordt aangeraden, is gedaald van 21 naar 14 eenheden per week. Dit maximum staat nu gelijk met het aangeraden maximum voor vrouwen.

Er wordt geadviseerd om deze hoeveelheid alcohol te verdelen over minimaal drie dagen. Ook wordt het advies gegeven om langzamer te drinken en regelmatig een dag géén alcohol nuttigen, zo kan de lever zich herstellen. Er wordt nog verder onderzocht of er een advies moet komen over het aantal geadviseerde eenheden per dag.

De Britse overheid voerden, samen met gezondheidsexperts, onderzoek uit naar de huidige kennis over voedsel en alcohol om zo de oude richtlijnen bij te stellen. Hieruit bleek dat het verband tussen kanker en het drinken van alcohol steeds vaker wordt aangetoond.

In Nederland werden vorig jaar de richtlijnen voor alcohol aangepast. Voor mannen werd het maximum aantal eenheden gehalveerd van 14 naar 7 per week en werd geadviseerd om regelmatig twee dagen geen alcohol te drinken. Maar volgens de Gezondheidsraad is het het beste om helemaal geen alcohol meer te drinken.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...