Agenten de cel in na verkrachten vrouw

De officier van justitie van de rechtbank in Zwolle heeft 2,5 jaar celstraf geëist tegen twee voormalig agenten het verkrachten van een dronken vrouw. De verkrachting vond plaats in 2012, op de achterbank van de politieauto.

De twee agenten, Sander L. (41) en Bidjaykoemar D. (44), brachten in het carnavalsweekend in Raalte een beschonken vrouw naar huis. In plaats van de vrouw direct af te zetten bij de woning van haar oma, hebben de agenten haar naar een afgelegen plek in Wijhe gebracht, stelt de officier van justitie. Daar hadden beide agenten seks met haar. De twee wordt ook verweten misbruik te hebben gemaakt van hun gezag als agent. Bovendien vervalsten ze geschriften om het feit te verdoezelen.

De volgapparatuur van de politiewagen registreerde iets na twaalf uur die nacht een rit richting Wijhe, wat overeenkomt met de verklaring van de vrouw. Volgens de agenten reden ze naar Wijhe om de horeca te controleren of te zoeken naar een lijk van een sinds januari van dat jaar vermiste man. Later verklaarden ze de vrouw voor haar eigen veiligheid naar het huis van haar oma te hebben gebracht, niet ver van de uitgaansgelegenheid. De politie vond sperma van een agent op de achterbank van de dienstauto, die daarover verklaarde vlak voor zijn dienst met zijn vrouw te hebben gevreeën in de auto. Zijn vrouw ontkende dit, waardoor de agent moest toegeven dat hij was vreemdgegaan.

Het duo is al drie jaar geleden ontslagen. De zaak vervolgt op donderdagmiddag 8 juni.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...