Al fietsend met jongeren in gesprek over verslaving

Wesley en Rick, twee Hagenezen in herstel van een verslaving, zijn gisteren begonnen met hun 24-daagse fietstocht door Nederland. Tijdens Project Wicks (een samentrekking van hun namen) willen ze hun eigen ervaringen met verslaving en dakloos zijn inzetten om jongeren kritisch naar hun eigen middelengebruik te laten kijken.

Beide jongens waren meer dan zes jaar actief verslaafd aan alcohol en leefden langere tijd op straat. Sinds 22 juli dit jaar zijn ze in herstel. Met Project Wicks hopen ze minstens tien jongeren per dag te spreken over verslaafd en dakloos zijn, in de hoop hen aan het denken te zetten over hun eigen gebruik. Met name op campings waar ze overnachten willen ze het gesprek aangaan met mede-kampeerders. 'Een verslaving maakt gewoon zo veel kapot, dat gunnen we niemand.'

Gisteren vertrokken ze en vrijdag 28 september eindigt hun fietstocht. Radiostation Den Haag FM volgt Wesley en Rick en neemt elke maandag contact met ze op voor een update. Maandag 10 september om 15:10u wordt er een eerste update verwacht.

Datum: 05/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...