Alcohol gevaarlijkste drug voor gebruikers en omgeving

Alcohol is de gevaarlijkste drug op aarde, dat blijkt uit een onderzoek van IFL Science.

En dat terwijl deze drug geheel legaal is. De drug is niet alleen gevaarlijk voor je eigen gezondheid, ook heeft de drug een grote invloed op je omgeving. Denk aan familie, vrienden en collega’s.

Bij dit onderzoek werden zestien graadmeters van schade gebruikt, zoals het risico op voortijdig sterven, afhankelijkheid, aantasting van mentale functies, het verliezen van bijvoorbeeld een huis of baan, lichamelijk letsel, criminele activiteiten en de economische kosten voor een land. Vervolgens werden de uitkomsten verdeeld in schade voor de gebruikers en schade voor de omgeving.

Twintig soorten drugs werden tijdens dit onderzoek getest.
grafiek

Uit deze grafiek valt te concluderen dat alcohol niet alleen de meest gevaarlijke drug is voor jezelf, maar ook is deze drug erg schadelijk voor de mensen om je heen. Voor sommigen zal deze uitkomst verrassend zijn, maar jaarlijks sterven er ongeveer 3.3 miljoen mensen aan de gevolgen van alcohol. Volgens World Health Organisation wordt 5.9 procent van alle jaarlijkse sterfgevallen veroorzaakt door alcohol. Dit komt neer op één dode per 10 seconden.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...