Alcoholvrije studentensuper in Nijmegen

Een supermarkt op een universiteitscampus waar geen alcohol of sigaretten verkocht worden, klinkt dat gek? In Nijmegen wordt het waarheid. Het nieuwe filiaal van Spar University, dat 3 april opent, gaat op verzoek van de Radboud Universiteit deze producten niet verkopen.

Het uitbannen van alcohol en sigaretten is onderdeel van een bredere gezondheidsaanpak in het kleine supermarktje. Er komt meer aandacht voor gezonde producten en er is een watertappunt beschikbaar. Erwin Binneveld, de manager van Spar University, tegen de Gelderlander: ‘Gezonde producten gaan we fysiek aantrekkelijk presenteren aan de klant. Met deze formule willen we de discussie uitlokken: kies je voor een gezond product of een vette hap?’

Die vette hap is overigens wél te koop: ‘Iedereen heeft weleens een guilty pleasure. Snacks zijn dus gewoon te koop.’ Ook gaat Spar University alcoholvrij bier verkopen. Maar voor een regulier biertje of een pakje sigaretten zullen de Nijmeegse studenten een eindje verder moeten fietsen.

Datum: 20/03/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...