Vanavond start een nieuw tv programma van en met Ali B. Ali B en de 40 wensen. In het programma gaan jongeren met een probleemverleden - in veel gevallen verslaving - aan de slag om de laatste wensen van ouderen te vervullen. De ouderen zocht Ali B. in verzorgingstehuizen; de jongeren in verslavingsklieken zoals Yes We Can Clinics.

In de eerste aflevering maken we kennis met Peter (18) die op zijn veertiende verslaafd raakte. Na zijn verblijf in de kliniek doet hij er alles aan om zijn leven weer op de rit te krijgen. Deze avond vervult hij de wens van Bob (77). Bob was in zijn jeugd een getalenteerd danser. Hij moest echter met zijn droom stoppen omdat zijn ouders bang waren dat hij door het dansen homo zou worden.

Ali B. weet wat verslaving is. Hij dealde cannabis en was gokverslaafd. Over de jongeren in het programma zegt hij: ‘Ik zie in die kinderen mijn oude ik. Zij zien misschien in mij: kijk, één van ons is beroemd geworden. Daardoor kan ik gewoon rechttoe rechtaan met ze praten.’

Nederland 1, 20.30-21.30 uur

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...