Er moet meer onderzoek gedaan worden naar transgenders en genderdiverse subgroepen in de verslavingszorg. Dan kunnen behandelmethoden verbeterd worden en wordt de drempel om hulp te zoeken verlaagd.

Dit is allemaal onderzocht door het US National Institute of Health. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat transgenders en genderdiverse subgroepen over het algemeen gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van een verslaving. Ook legt het onderzoek nadruk op de verschillen tussen de genderdiverse subgroepen. Door specifiek onderzoek te doen naar deze verschillen willen ze zorgen voor gerichtere hulp en meer op maat gemaakte behandelingen.

Herkenbaar

Redacteur van Lef Magazine, Linda de Waart, is momenteel bezig met een groot achtergrondartikel over verslaving en de LHBTIQ+ gemeenschap en zij kan zich goed vinden in het onderzoek. ‘Alle mensen die ik nu gesproken heb voor het artikel missen de specifieke aandacht voor de LHBTIQ+ gemeenschap in de verslavingszorg. Je moet inspelen op de behoeftes van mensen. Als je de verschillen tussen de verschillende groepen in beeld hebt, kun je daar beter op inspelen.’

Lees het artikel van Linda in de decemberuitgave van 2021 van Lef Magazine.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...