Belgische justitieminster wil verkeerswetgeving aanpassen

Koen Geens, de Belgische justitieminister, vindt dat iemand die verslaafd is en zijn rijbewijs daardoor kwijt is geraakt, zijn rijbewijs vroeger dan twee jaar moet kunnen terug krijgen. Ook denkt Geens dat er verder richting de nul-grens moet worden toe gewerkt wat betreft alcohol in het verkeer.

 

Als iemand met medische of psychologische klachten kan aantonen dat hij of zij intensief aan zijn verslaving werkt moet diegene in staat zijn om zijn rijbewijs binnen zes maanden terug te krijgen. Daarnaast is de behandeling van de onderliggende verslavingsproblematiek minstens even belangrijk om herhaling te voorkomen, benadrukte de minister.

Geens heeft ook zijn mening over het alcoholplan waaraan minister van Volksgezondheid, Maggie de Block (Open Vld) aan werkt en waarover nog geen politiek akkoord bestaat. ‘Het is niet efficiënt om de consumptie van alcoholische dranken te ontraden via allerhande initiatieven in scholen, de werkvloer of in het kader van de verkeersopleiding. Wanneer tegelijk een rijkelijk aanbod aan alcoholische dranken in de baan- of nachtwinkel om de hoek beschikbaar wordt gesteld en voor consumptie ervan ongebreidelde reclame mag worden gemaakt op muziekfestivals en jongerenevenementen’, zegt Geens.

Hoe het alcoholbeleid in het verkeer er in Nederland uit ziet en hoe het werkt als je in Nederland je rijbewijs kwijtraakt, lees je in de december editie van Lef Magazine.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...