Onze mentale gesteldheid berekenen wordt steeds makkelijker. Omroep Human en de Rijksuniversiteit Groningen hebben online tests geconstrueerd waarin onderzoek gedaan wordt naar hoe ‘gek’ wij eigenlijk zijn. Wanneer heb je last van een psychische stoornis en met welke briljante breinen kun je jezelf dan vergelijken, je kunt er nu middels een korte vragenlijst achter komen.  

De Humanistische Alliantie (Omroep Human) heeft een nieuwe app ontwikkeld met de titel  Hoe normaal ben jij?. Met deze app kun je binnen een minuut een testje doen waaruit blijkt met welke filosoof jij je denkwijzen deelt. Deze filosofen werden in hun tijd stuk voor stuk voor gek verklaard, in onze tijd worden ze gezien als briljante geesten.

Volkskrant Magazine had afgelopen weekend een speciale editie over Iedereen is gek, met fobieën en angsten van al hun columnisten en  een uitgebreid stuk over bekende psychische klachten met de conclusie dat niemand normaal is. Dit stuk is geschreven naar aanleiding van online test HoeGekIsNl, opgezet door het Interdisciplinair Centrum Psychopathologie en Emotieregulatie, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit grootschalige onderzoek is opgezet om de mentale staat van Nederland in kaart te brengen. De Humanistische Alliantie heeft hun test vooral ontwikkeld om de afnemers aan het denken te zetten; wat is normaal?

Doe hier de Hoe normaal ben jij? –test.
 
Klik hier voor de HoeGekIsNl quiz.
 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...