Big Little Lies actrice Zoë Kravitz openhartig over anorexia

De 30-jarige dochter van Lisa Bonet en Lenny Kravitz vertelt in een interview met de Britse Vogue dat ze vanaf haar dertiende kampte met anorexia.

Zoë voelde zich enorm buitengesloten op haar middelbare school. ‘Mijn schoolgenoten waren rijke, blanke kinderen – voornamelijk atleten en cheerleaders. Als tiener begin je net uit te zoeken wie je bent en als je nergens iemand ziet die op jou lijkt dan voel je je een freak. Ik heb heel lang slecht in mijn vel gezeten’, vertelt ze.

Volgens Zoë is haar eetstoornis deels te wijten aan het buitengesloten voelen, maar ook haar ouders speelden een rol. “Mijn moeder was zo mooi en slank, dat gaf me altijd het gevoel alsof ik heel lomp was. Mijn vader werd continu omringd door topmodellen.. Ik was maar klein en je voelt je sowieso al onzeker op die leeftijd.’ Ze heeft tien jaar met de ziekte geworsteld.

De laatste jaren gaat het veel beter met Zoë. Ze heeft een succesvolle carrière als actrice opgebouwd en speelde rollen in films als ‘Fantastic Beasts’ en ‘Divergent’. Aanstaande zondag zal ze te zien zijn in het tweede seizoen van de serie ‘Big little lies’.

 06/06/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...