Blokhuis spreekt met VN over strijd tegen roken

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid woont de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij, waarbij zijn tabaksontmoedigingsbeleid centraal staat. Dat meldt de Rijksoverheid in een nieuwsbericht.

Blokhuis is van dinsdag 25 september tot 27 september in New York, waar hij deel neemt aan de zogenaamde ‘High Level Meetings’. Een daarvan gaat over het terugdringen van niet-overdraagbare ziektes, ook wel leefstijlziektes genoemd. De kans om deze te krijgen wordt beïnvloed door leefstijlziektes als roken, drinken en voeding. Tijdens de vergadering zal Blokhuis overleggen met collega-ministers van Frankrijk, Duitsland en België, over hoe het tabaksbeleid van buurlanden elkaar kan versterken.

Sjoemelsigaret
De staatssecretaris spreekt ook met eurocommissaris Vytenis Andriukaitis over verdere samenwerking in het tegengaan van de sjoemelsigaret. Deze sigaret heeft gaatjes in het filter die door de fabrikant zelf zijn aangebracht. Metingen geven daardoor een kleinere hoeveelheid nicotine, teer en koolstofmonoxide aan dan rokers werkelijk binnen krijgen. Eerder dit jaar spraken Blokhuis en Andriukaitis elkaar al over de mogelijkheid van het voorschrijven van een andere meetmethode voor sigaretten.

25/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...