Het boek Kieft van Michel van Egmond heeft de NS Publieksprijs 2014 gewonnen. De uitslag werd gisteren bekend gemaakt in De Wereld Draait Door. Het boek gaat over Kiefts verslaving aan coke en alcohol en zijn herstel daarvan.

Het boek over de voormalige profvoetballer kreeg 28 procent van de stemmen en mag zich daarmee ‘Boek van het Jaar’ noemen. Vorig jaar stond het boek acht weken op nummer één in De Bestseller 60. Ruim 88.400 mensen brachten afgelopen weken hun stem uit voor een van de zes genomineerde titels. Van Egmond kreeg een sculptuur van kunstenaar Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7500 euro en een eersteklas reisabonnement van de NS.

In het boek staat dat Kieft zijn verslavingen heeft overwonnen, maar zo nu en dan nog wel een glaasje wijn drinkt. Dat zorgde destijds voor een hoop verontwaardiging in de verslavingswereld. Onlangs zei Kieft in het programma Jinek dat hij ook daarmee is gestopt: ‘Weet je, één glaasje werd twee glaasjes en twee werden er drie. Ik realiseerde me dat gelukkig zelf. Dus daar ben ik helemaal mee gestopt.’

Klik op onderstaande link voor het interview van Eva Jinek met Wim Kieft:
http://www.npo.nl/jinek/26-10-2014/KN_1663647?start_at=1164

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...