Celstraf voor aanbieden overdosis GHB

De 33-jarige vrouw uit Neder Horst den Berg, die ervan verdacht wordt schuld te hebben aan de dood van haar vriendin, De officier van justitie heeft een maximale werkstraf van 240 uur en vier maanden celstraf voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar opgelegd.

In de nacht van 29 op 30 maart 2014 overleed  Saskia Jacobs aan een GHB-vergiftiging. Samen met haar toenmalige vriendin bracht ze de dag door in haar woning, waar haar vriendin GHB aanbood.  Later is gebleken dat ze een te hoge dosering heeft gebruikt. Die nacht is het Saskia aan de gevolgen van de overdosis GHB overleden.

In de eis heeft de officier enerzijds gekeken naar het verlies van de nabestaanden, met name haar zoontje van negen jaar, ouders en zus. Aan de andere kant hield hij rekening met de openheid van de verdachte, dat zij haar vriendin heef verloren en het schuldgevoel.

Het onderzoek dat volgde was ingewikkeld. Zowel het forensische onderzoek naar de doodsoorzaak, als het tactische onderzoek waarbij getuigen werden gehoord. De verdachte wisselde meerdere malen in haar verklaring over de dosis die zij had aangereikt. Uit haar laatste verklaring blijkt dat het zou gaan om ruim vier keer de gebruikershoeveelheid. Doordat de verdachte zelf wel ervaringen had met GHB, kende ze de gebruikershoeveelheid. Toch gaf ze het een te hoge dosis aan iemand die nog nooit GHB had gebruikt. Hierdoor is zij schuldig aan de dood van haar vriendin.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...