Turks-Nederlandse rapper Murda krijgt ruim vier jaar celstraf in Turkije voor songteksten over drugsgebruik. De Turkse rechtbank oordeelt dat hij drugsgebruik aanmoedigt en verheerlijkt met zijn teksten. Hij is momenteel vrij in Nederland.


Rapper Murda schreef teksten over zijn eigen cannabisgebruik. Hij zei afgelopen oktober, tegen de NOS, dat de Turkse rechtbank hem veroordeelt voor nummers die hij lang geleden had gemaakt en dat het nooit zijn bedoeling is geweest om mensen aan te zetten tot drugsgebruik. Op Instagram noemt hij het ook verdrietig dat de rechter vindt dat zijn dochter het nu verdiend om vier jaar lang zonder vader op te groeien. ‘Ik zal dat nooit begrijpen en ik zal het er nooit mee eens zijn.’

Veilig thuis

Murda verblijft momenteel in Nederland. Hij werd vorig jaar aangehouden op de luchthaven van Istanboel en kwam een dag later weer vrij. Voorlopig zal hij in Nederland blijven en hij kan ook niet naar Turkije gestuurd worden: er geldt geen uitleveringsverdrag voor dit soort zaken tussen Nederland en Turkije. De rapper is al in hoger beroep gegaan. Het is niet duidelijk of hij in afwachting van het hoger beroep wel naar Turkije kan reizen zonder opgepakt te worden.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...