Combinatie alcohol en cocaïne gerelateerd aan suïcidaal gedrag

De combinatie van alcohol en cocaïne en suïcidaal gedrag zijn met elkaar verbonden. Dat blijkt uit een studie van de Brown University in de Verenigde Staten. 874 mensen werden onderzocht. 22,3 procent daarvan deden een poging tot zelfdoding in het jaar dat ze gevolgd werden. Bij mensen die alcohol en cocaïne combineerden, lag dat percentage 2,4 procent hoger dan bij mensen die dat niet deden.

298 onderzochte personen dronken alcohol, 72 personen gebruikten cocaïne en 41 personen beide. Het percentage dat suïcidaal gedrag vertoonde, lag 2,4 procent hoger bij mensen die alcohol en coke combineerden, dan bij mensen die dat niet deden.

‘Hoewel er geen duidelijke en eenvoudige uitleg voor is, is in het onderzoek vaak aangetoond dat de combinatie van de middelen een  voorspeller en oorzaak zijn voor suïcidale daden en gedachten’, zegt onderzoekster Sarah Arias. ‘We zijn op zoek naar factoren die kunnen worden gebruikt om mensen die het risico lopen te beschermen, en uiteindelijk vind ik dit een stap in de goede richting voor meer preventie.’

Onder leiding van Sarah Arias, assistent-professor in psychiatrie en menselijk gedrag aan de Brown University, onderzocht het team 874 mannen en vrouwen op de spoedeisende hulp van verschillende ziekenhuizen in de VS tussen 2010 en 2012. De groep bestond uit personen die al hulp kregen voor eerdere suïcidale handelingen en personen met suïcidale gedachten. Onderzoekers verzamelden informatie over hun verleden en volgden hen een volledig jaar.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...