Crystal meth gebruik neemt toe in Nederland

Crystal meth, de drug die voorheen in Nederland vooral bekend was door de serie Breaking Bad, wint nu aan populariteit in ons land. Hulpverleners zien een toename in gebruik van de drug, vooral in de gayscene. Dat zeggen stichting Mainline en Soa Aids Nederland op basis van een onderzoek dat zij deden naar het middel.
Ook  hulpverleners trekken aan de bel omdat zij een toename van het aantal crystal meth incidenten zien bij de eerste hulp. Vooral 'slammers' zijn een zogeheten probleemgroep, zij injecteren de drug maar nemen weinig beschermende maatregelen waardoor door vervuilde naalden ook hiv of hepatitis C op de loer ligt.

Op online datingsites in de gayscene melden mannen in codetaal dat zij seks wilden hebben onder invloed van de drug. De groeiende vraag naar het middel maakt ook dat het een stuk goedkoper is geworden en dat is gevaarlijk voor de verspreiding van de drug onder de bevolking. Bovendien is er momenteel nog weinig informatie beschikbaar over de drug en de gevolgen van gebruik.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...