Cursussen over verslaving

Studenten van medische opleidingen krijgen in de VS cursussen over verslaving. De Hazelden Betty Ford Foundation en de American Society of Addiction Medicine (ASAM) stellen deze cursussen beschikbaar om studenten voor te bereiden op de praktijk.

Volgens de directeur van de Hazelden Betty Ford Foundation kost verslaving het land 600 miljard dollar per jaar. Toch heeft de gemiddelde student geneeskunde weinig kennis over verslaving omdat het onderwerp niet in de lessen aan bod komt. De directeur beweert dat het gebrek aan educatie ervoor kan zorgen dat artsen en professionals in de gezondheidszorg patiënten die kampen met een verslaving onvoldoende kunnen behandelen.

Medische scholen kunnen zich daarom abonneren op de Course on Addiction and Recorvery Education. De cursus bestaat uit zes virtuele patiëntgevallen en 14 video-modules, gericht op de meest voorkomende verslaving en middelengebruik, om de studenten voor te bereiden op de praktijk.

Naar schatting hebben in Nederland twee miljoen mensen een verslaving. Toch krijgen studenten geneeskunde hier ook geen educatie over verslaving. Pas als ze zich gaan specialiseren als verslavingsarts zal het onderwerp verslaving tijdens de lessen aanbod komen.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...