De 9 grappigste herstellenden

Wie overwonnen hun verslaving en kregen de lachers op hun hand? Lef zet de 9 grappigste herstellenden voor je op een rij.

1. Russell Brand

Boegbeeld van alle herstellenden ter wereld. Brits komiek Russell Brand vierde afgelopen december zijn twaalfde levensjaar zonder drugs. In 2002 trok zijn zaakwaarnemer aan de bel. Brands drugsgebruik liep de spuigaten uit. Hij snapte Brand tijdens een Kerstmisfeest toen hij zichzelf trakteerde op een heroïneshot.

2. Craig Ferguson

‘Mijn recorder liep niet tot 18 februari 1992’, zo beschrijft de Schotse komiek Craig Ferguson zijn leven toen hij dronk. Hij was er wel bij, maar ook weer niet. De laatste keer dat drank uitkomst bood, was bij het beraden van een zelfmoordpoging tijdens de kerst in ‘91. Daarna stopt hij definitief en maakt hij geen geheim meer van zijn worsteling met verslaving.

3. Jim Jefferies‘Ik heb nog nooit een interessant persoon ontmoet die niet drinkt’, vertelt de Australisch komediant Jim Jefferies met een biertje in zijn hand tijdens een stand-up act. Dronken op het podium staan was jarenlang het handelsmerk van de vrouwonvriendelijke grappenmaker, maar Jim Jeffries werd met zijn eigen uitspraken geconfronteerd. Hij besloot in 2010 toch in herstel te gaan.

4. Chris Hardwick

Amerikaanse stand-up komiek Chris Hardwick is sinds 2003 gestopt met drinken. De sarcastische en zelf relativerende humorist dronk om bij de populaire MTV-crew wilde horen en de verveling tegen te gaan. 

5. Drew Barrymore

Actrice Drew Barrymore begint met roken op haar negende, start met blowen op haar tiende en snuift cocaïne op haar twaalfde. Enkele jaren later beseft ze dat dit niet normaal is voor een jongere en laat ze zich opnemen in een verslavingskliniek. Sindsdien kreeg ze rollen voor onder meer Never been kissed, 50 First dates en Blended.

6. Javier Guzman

‘Als ik om mijn eigen pijn kan lachen, waarom zouden andere mensen dat dan niet mogen?' vertelt Javier Guzman in augustus 2014 aan LEF Magazine. De komiek rekent af met zijn alcoholverslaving in 2007. Zes jaar later doet hij hetzelfde met zijn cokeverslaving in zijn show Delerium 2.

7.  Jane Lynch

Comédienne Jane Lynch bezocht haar eerste AA-bijeenkomst in 1992. Vol schaamte hoorde ze de verhalen aan van mensen met alcoholproblemen die veel erger waren dan die van haar. Lynch dronk enkel Miller Light in de avonduren en herkende zich niet in andere alcoholisten die alles kwijt raakten door de drank.  

8. Robin Williams

Williams’ verslaving aan cocaïne en alcohol begon in de jaren zeventig. Mede door de dood van een goede vriend en geboorte van zijn zoon keerde hij cocaïne de rug toe. Moeite om nuchter te blijven, bleef de Mrs. Doubtfire-acteur houden. Ook nadat hij zichzelf had laten opnemen in een alcoholkliniek in 2003. Williams pleegde in augustus van 2014 zelfmoord, zonder de aanwezigheid van drugs of alcohol. Hij zou lijden aan een depressie en de ziekte van Parkinson.

9. Charlie Sheen

2010 was een bewogen jaar voor Charlie Sheen. De kurkdroge zoon van Martin Sheen kwam dat jaar veelvoudig in het nieuws door zijn drugsgebruik. Na zijn ontslag bij Two and a half men kon Sheen aan de slag als therapeut in de Comedy Centralserie Anger Management. 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...