De zin ‘Doe mee! Alcohol onder de 18 is niet oké’ wordt gedrukt op sleutelhangers en ansichtkaarten en verspreid onder kinderen en ouders. Leerlingen uit groep 7 regio Zaanstreek-Waterland konden meedoen aan de actie.

De winnende slogan werd verzonnen door Sarah Hollander, die hiermee een iPod won. Vereisten voor de slogan waren dat het woord alcohol erin voor moest komen en dat het moest passen bij het thema ‘opgroeien zonder alcohol’. Uit tweehonderddertig inzendingen in regio Zaanstreek-Waterland werden vier winnende slogans gekozen. De jury omschrijft de winnende slagzin ‘Doe mee! Alcohol onder de 18 is niet oké’ als duidelijk, krachtig en enthousiasmerend.

Deze zin zal op 10.000 ansichtkaarten in de regio verspreid worden. De slogan zal ook op sleutelhangers komen te staan, die jeugdverpleegkundigen uitdelen tijdens gesprekken met leerlingen en hun ouders.

De overige winnende slogans leveren voor de bedenkers een eervolle vermelding en een bioscoopbon op. Deze leuzen zijn ‘Wees geen meeloper, alcohol is een hersensloper’, ‘Alcohol voor 18? Mij niet gezien’ en de daar op lijkende ‘Alcohol onder 18? Mij niet gezien’.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...