Een derde wereldbevolking weet van kankerrisico alcohol

Slechts 35 procent van 15.427 ondervraagde volwassenen weet dat alcoholgebruik het risico op kanker verhoogt. Dat blijkt uit een nieuw IPSOS rapport. Dat tabak het risico verhoogt, weet 63 procent.

In het kader van World Cancer Day 2020 werd gevraagd naar de publieke opinie over kanker. De onderzoeksgroep was afkomstig uit twintig verschillende landen. Uit de cijfers blijkt dat de mensen die weten dat alcohol het risico op kanker verhoogt, veelal afkomstig zijn uit hogere inkomensklassen. Van de totale onderzoeksgroep had 23 procent het laatste jaar al gematigd of was zelfs gestopt met drinken, in verband met het risico op kanker.

Andere risicofactoren
Over het algemeen bleek er een hoger bewustzijnsniveau te zijn dan voorgaande jaren over wat kanker kan veroorzaken. Tabaksgebruik (63 procent), Uv-straling (54 procent) en blootstelling aan tabaksrook van anderen (50 procent) zijn de meest erkende factoren die het risico op kanker kunnen vergroten. De minst erkende risicofactoren zijn een gebrek aan lichaamsbeweging (28 procent), blootstelling aan bepaalde virussen en bacteriën (27 procent) en overgewicht (29 procent).

Datum 13-02-2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...