Voedingssupplementen, yogasessies, afslankmiddeltjes. Onzin! De fles laten staan, is goedkoper en werkt een stuk beter. Uit onderzoek van wetenschapsblad New Scientist blijkt dat het lichaam enorm opknapt na een alcoholpauze.

Dertien gematigde drinkers werden na ongeveer vijf weken zonder alcohol aan een lichamelijke test onderworpen. Wat bleek: ze waren na deze maand een stuk beter in vorm. De onderzochten hadden een lager cholesterolgehalte, vielen af, sliepen beter en waren overdag een stuk alerter. Daarnaast kreeg de lever een kans om weer op te krabbelen. ‘Als iemand een gezondheidsproduct op de markt zou brengen dat in één maand zo veel goeds voor je lijf deed, dan zou diegene stinkend rijk worden’, zegt leverdeskundige Kevin More.

Voor wie tijdens de feestendagen (te) veel champagne, bier, wijn en glühwein gedronken heeft, een ‘Janopauze’, drankpauze in januari, kan dus een oplossing zijn en het lichaam weer laten herstellen. Drink je al langere tijd niet? Dan is je lichaam je dankbaar. De resultaten van dit onderzoek wijzen weer op de voordelen van een alcoholvrij leven. 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...