Een op de tien jongeren gaat out

Een op de tien jongeren die uitgaat en feestviert is wel eens out gegaan door alcohol en drugs. Het Trimbos-instituut heeft dit geconcludeerd uit een jaarlijks uitgaansonderzoek.

Het onderzoek vond afgelopen zomer plaats en het Trimbos-instituut geeft aan dat dit niet voor elke jongeren tussen de 15-35 jaar geldt. De organisatie heeft jongeren geworven via social media die vaak naar festivals gaan en tot in de late uurtjes in de stad zijn. Ook kwam naar voren dat de helft van deze jongeren wel eens last heeft gehad van een black-out of geheugenverlies.

Alcohol is de grote boosdoener als het gaat om dit soort incidenten. 96 procent van de ondervraagde jongeren had in de afgelopen maand alcohol gedronken. Xtc is de meest gebruikte drugs onder de ondervraagden. 46 procent van de respondenten gebruikte het in het afgelopen jaar minstens een keer. Een op de vijf gaf aan het in de afgelopen maand nog te hebben genomen. Andere veel gebruikte drugs zijn lachgas en de pil 4-FA.

De grootste zorgen maakt men zich over het combineren van alcohol en drugs, zegt Ferry Goosens, woordvoerder van het Trimbos-instituut. Alcohol en wiet en alcohol en coke worden het meest samen gebruikt. Maar het combineren van de drugs xtc en 4-FA,dit is volgens de woordvoerder ‘niet gezond.’

Datum: 22/12/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...