Het BNN-programma Spuiten en Slikken heeft 40.000 handtekeningen verzameld voor hun petitie ‘Eén pil te veel maakt geen crimineel’. Het programma protesteert hiermee tegen het feit dat mensen die te veel harddrugs op zak hebben voor eigen gebruik, jarenlang met een strafblad moeten rondlopen.

De zender wil hiermee een burgerinitiatief indienen. Als dat lukt, moet de Tweede Kamer het onderwerp bespreken. Met name op festivals krijgt een bezoeker die te veel xtc bij zicht heeft, te horen dat hij het feest niet hoeft te verlaten als hij een boete of werkstraf accepteert. Vervolgens krijgt diegene wel een strafblad.

Een strafblad hebben maakt het erg lastig om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te bemachtigen. Zo’n verklaring is nodig voor bepaalde banen. BNN vindt dit een veel te hoge prijs voor zoiets ‘onschuldigs’ als een xtc-pilletje. Presentator Tim Hofman overhandigt vanmiddag de handtekeningen aan voorzitter Helma Neppérus van de Tweede Kamercommissie van Verzoekschriften en Burgerinitiatieven.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...