Engelse goede doelen fel tegen wietlegalisatie

Zeven van de tien goede doelen zeggen nee tegen de legalisatie van wiet door de Britse overheid. Door het legitimeren van cannabis zal gebruik van mensen levend in armoede alleen maar toenemen.

Dat voorspelt het Britse centrum voor sociale gelijkheid naar aanleiding van een enquête onder driehonderd armoedebestrijdende instanties. Volgens het centrum zal de werkloosheid en criminaliteit onder de arme bevolking toenemen. Daarbij staat de drug garant voor een slechte gezondheid.
Veertig procent van de goede doelen gaf aan erg bezorgd te zijn over de wietlegalisatie in de nabije toekomst. Voorstanders van legalisatie moeten zich bewust zijn van de mogelijke gevaren. Cannabisgebruik werkt demotivatie, depressie en paranoia in de hand, laten ervaringsdeskundigen weten.
Mensen die in armoede leven kunnen hieraan onderdoor gaan, waarschuwt het centrum voor gelijkheid. Daarbij krijgt de samenleving de kosten gepresenteerd. Drugsverslaving neemt toe in Groot-Brittannië. Het centrum wil dit aanpakken door een betere en bredere zorg te garanderen. Om drugsverslaving te verminderen wordt sinds 2005 meer geïnvesteerd in behandelingsmethoden. Er is alleen geen plek om toekomstige ex-verslaafden op te kunnen vangen. Op dit moment kan 1 op de 138 verslaafden terecht in rehabilitatiecentra. Treatment Tax, waarbij een bedrag tot tien cent per eenheid opzij wordt gezet, kan tweehonderd nieuwe centra opleveren. Hierdoor kunnen ook mensen die in armoede leven sneller recht krijgen op goede zorg, beweert het centrum voor gelijkheid.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...