Erik Jan Harmens: ‘Verslaving gun je niemand’

Schrijver en Lefvriend Erik Jan Harmens sprak afgelopen dinsdag op NPO Radio 1 over zijn verslaving en herstel. Hij was te gast bij presentator Wilfried de Jong in het programma Met het Oog op Morgen.

‘Ik kan twee dingen doen met drank’, zei Harmens in het programma. ‘Helemaal niks of juist heel veel drinken.’ Hoewel hij al zes jaar niet meer drinkt, noemt hij zichzelf nog steeds iemand met alcoholisme. Harmens schreef de boeken Hallo Muur (voornamelijk over zijn verslaving) en Door het licht (voornamelijk over zijn herstel).

Dubbelleven
In Met het Oog op Morgen vertelt hij over het dubbelleven dat hij jarenlang leidde. ‘Het ideaal was om zoveel te drinken dat ik half bewusteloos op de bank lag.’ Maar ondertussen moest hij ook dealen met de katers en de lege flessen verstoppen voor zijn vrouw.
Dat dubbelleven is nu voorbij. ‘Ik word elke dag zonder kater wakker, dat besef is fantastisch’, zei hij op de radio. Met zijn optreden hoopt hij mensen die ook met een verslaving kampen te bereiken. ‘Want dit gun je niemand.’ 

07/03/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...