EU mag mentholsigaretten verbieden

Vanaf 2020 mag de Europese Unie mentholsigaretten verbieden. Dat heeft het Europese hof vandaag besloten. Eerder deze week werd akkoord gegaan met afschrikwekkende plaatjes op sigarettenpakjes.

Aroma en mentholsigaretten zouden het roken aantrekkelijker maken volgens het Hof, terwijl de EU zichzelf verplicht heeft om roken tegen te gaan en verslaving te voorkomen. ‘Een verbod op aromatische sigaretten bevordert de volksgezondheid’, aldus het hof in Luxemburg. De enige landen die tegen stemden, waren Polen en Roemenië.

Ook in Australië wordt flink gewerkt aan een rookvrije samenleving. Het is een van de strengste landen als het gaat om tabaksontmoediging ter wereld. Vanaf 2020 wordt de prijs verhoogd naar 29 euro (40 dollar) voor een pakje. De prijs werd de afgelopen jaren al flink verhoogd. Rokers betalen tussen de 16 en 19 euro voor een pakje met 25 sigaretten. In Nederland betaal je ongeveer 6 euro voor 19 sigaretten. Het percentage rokers daalde door de verhoging tot minder dan 15 procent.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...