Flinke EK-vangst illegale gokhuizen

Een door Interpol geleid onderzoek naar Aziatische gokhuizen en –websites tijdens het EK voetbal heeft geleid tot 4100 arrestaties. Er werd 13,6 miljoen dollar (12,3 miljoen euro) in beslag genomen.

Dat heeft de internationale politieorganisatie vandaag bekendgemaakt. In totaal werden bij de operatie, die SOGA VI (afkorting van 'soccer gambling') heette, ongeveer 4000 inspecties uitgevoerd bij gokhuizen verspreid over China, Maleisië, Singapore, Thailand, Vietnam, Frankrijk, Italië en Griekenland. Geschat wordt dat al die gokhuizen samen voor 649 miljoen dollar (588 miljoen euro) aan weddenschappen hebben verhandeld..

In totaal zijn er nu zes SOGA-operaties uitgevoerd. Alles samen hebben die geleid tot 12500 arrestaties, de inbeslagname van 53 miljoen dollar (48 miljoen euro) en de sluiting van ruim 3400 illegale gokhuizen die in totaal bijna 6,4 miljard dollar (5,8 miljard euro) aan weddenschappen hebben verhandeld.

'Deze inbeslagname is de hoogste en meest significante ooit van de voorbije jaren. De SOGA-operaties zijn niet alleen belangrijk om illegaal gokken tegen te gaan, maar ook de criminele netwerken die erachter zitten', aldus Chan Lok-wing, hoofd Georganiseerde Misdaad van de politie van Hongkong.

Datum: 18/07/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...