Gamen Infolijn

Heb je vragen over het gamegedrag van je kind of partner? Vanaf vandaag kunnen ouders, familie en vrienden terecht bij de Gamen Infolijn en de website www.gameninfo.nl.

Er ontbrak een onafhankelijk platform voor informatie en advies over gamen. De website gameninfo.nl biedt objectieve informatie, praktische tips en korte filmpjes met ervaringen van kinderen met gamen. Medewerkers van het Trimbos-instituut geven via telefoon of mail persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over wat de beste strategie is om met je kind te praten over het gamegedrag. Of waar je welke hulp kunt krijgen; ook als je kind al zelfstandig woont.

In 2009 waren er 69 personen met een hulpvraag voor internet gamen. In 2014 is dit aantal gestegen naar 544, blijkt uit recente cijfers van het IVZ. Het merendeel van de hulpvragers (96 procent) is man met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Uit onderzoek van het IVO blijkt dat 1,5 procent van de jongeren tussen 13 en 16 jaar problemen heeft om het gamen onder controle te houden. Dat komt overeen met circa 12.000 jongeren.

De Gamen Infolijn: www.gameninfo.nl en via tel 0900-1995 (€0,10 per minuut).

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...