Supermarkten, slijterijen en andere winkels in het Wallengebied mogen geen alcohol verkopen vooraf aan, tijdens en na de Champions Leaguewedstrijd tussen Ajax en Rangers FC op woensdagavond. Burgemeester Halsema heeft het gebied rondom de Johan Cruijff ArenA aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Op dinsdagavond mocht er tussen 18.00 uur en 03.00 uur al geen alcohol worden verkocht buiten de horecagelegenheden om en tijdens de dag van de wedstrijd gaat er vanaf 12.00 uur een slot op de verkoop van drank. Dit blijft gelden tot middernacht.

Veiligheidsrisico’s
Femke Halsema verklaart in haar besluit: ‘Tijdens eerdere wedstrijden met Britse supporters is gebleken dat het gemakkelijk is om alcohol te verkrijgen bij de detailhandel in het Wallengebied, waardoor er op grote schaal alcohol genuttigd wordt in de openbare ruimte en dat dit in het verleden grote veiligheidsrisico’s en problemen heeft opgeleverd.’

Strengere maatregelen
De Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier, politiechef) houdt vanwege de laatste Champions Leaguewedstrijd tegen Benfica rekening met openbare ordeverstoring. Tijdens die wedstrijd kregen agenten onder andere te maken met voetbalsupporters die illegaal vuurwerk afstaken.

Vandaar dat er bij de wedstrijd tegen de Schotse Rangers FC strengere maatregelen getroffen worden. Dit betekent naast het verbod op alcoholverkoop ook dat iedereen in het arenagebied tussen 15.00 uur en 23.00 uur preventief gefouilleerd kan worden door de politie en dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding, zoals bivakmutsen, niet is toegestaan.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...