Gemixte reacties op Britse anti-alcoholcampagne

Een nieuwe campagne die Britten van 45 tot 65 jaar adviseert om alcoholvrije dagen in te lassen, heeft wisselende kritieken gekregen. Dat blijkt uit de reacties op BBC nieuws die het onderzoek publiceerde.

De nieuwe Britse campagne ‘Drink Free Days’ is ontstaan in samenwerking tussen Public Health England (PHE) en Drinkaware, een organisatie die alcoholvoorlichting geeft. Dr. Julia Verne, van de afdeling leverziektes bij PHE, legt uit dat 45 tot 65-jarigen, die meer drinken dan de andere leeftijdscategorie, alcohol zien als een gewoonte bij sociale activiteiten. ‘Drink Free Days is goed voor hen omdat het risico op kanker, hart, bloed- en lever ziektes verlaagt’, aldus Verne.

Wisselende reacties
Veel van de lezers reageren boos en vinden dat de overheid zich niet moet bemoeien met hun drankgebruik.  ‘Laat ons met rust, we hebben lol’ en ‘Liever nu genieten dan later oud wegrotten in het bejaardenhuis’, schrijft men onder het artikel. Anderen beschrijven juist hun verbazing in de ‘hoeveelheid drank die sommigen nodig hebben’ en hoe opgelucht ze zijn nu ze minder tot geen alcohol meer drinken. ‘Ik slaap beter en heb meer energie’ en ‘Ik heb geen alcohol nodig om gezellig te zijn’, luiden de opmerkingen.

12/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...