George Michael: natuurlijke dood?

In 2016 had voormalig Wham!-zanger George Michael zijn ‘Last christmas’: op eerste kerstdag overleed de zanger op 53-jarige leeftijd. Waaraan precies was lange tijd onduidelijk. Deze week is het onderzoek naar zijn overlijden afgerond. De uitslag: een natuurlijke dood. Maar of het ook echt natuurlijk was…

Een patholoog heeft vastgesteld dat Michael is overleden aan ‘meerdere gezondheidsproblemen’. Een eerste onderzoek in december gaf volgens de politie aan dat er geen verdachte omstandigheden waren. Volgens Michaels manager was het ‘een vredige dood’, hij vermoedde hartfalen. Daarin zou hij weleens gelijk gehad kunnen hebben: uit de autopsie bleek onder andere hartfalen, een ontstoken hartspier en leververvetting.

In hoeverre dit echt een natuurlijke dood is, daar kun je vraagtekens bij zetten. Hart- en leverproblemen zijn een van de meest voorkomende gezondheidsklachten na overmatig alcoholgebruik. Het is geen geheim dat Michael geworsteld heeft met een drugs- en alcoholverslaving, dus dat drank de veroorzaker is van zijn gezondheidsproblemen, lijkt aannemelijk. Bij Lef nemen we de woorden ‘natuurlijke dood’ wat dit betreft in ieder geval met een korrel zout.

Datum: 07/03/2017

Reageer reacties (1)

Petra Hermans(08. maart 2017)

Ik had het niet verwacht, maar jullie denken nog na!

LEES MEER...