GGZ-training voor betere ondersteuning naasten

Naasten van mensen met verslavingsproblemen hebben meer hulp nodig dan ze nu krijgen. Ook kampen ze vaker dan gemiddeld met psychische klachten. Dit constateerde het Trimbos-instituut al in december. Opleidingsinstituut GGZ springt daar nu op in met een training voor hulpverleners.

De training is specifiek bedoeld voor professionals uit de (verslavings)zorg. Deelnemers kunnen leren hoe ze de vaak vergeten doelgroep van naasten beter kunnen ondersteunen. De training wordt op 8 en 9 juni gegeven, met een terugkomdag in september. Aanmelden kan via aanmelden@opleidingsinstituutggz.nl.

Uit het onderzoek van het Trimbos-instituut, waaraan 285 mensen deelnamen, bleek dat bijna de hele groep psychische klachten ervoer: 95 procent. De helft daarvan had in hevige mate last van de klachten, de andere helft beschreef de klachten als matig. Zo’n 72 procent had op zijn minst een deel van de tijd het gevoel er alleen voor te staan. Ook verzuimden de naasten gemiddeld meer dagen op hun (vrijwilligers)werk. Het onderzoek werd uitgevoerd voor het aan het Trimbos-instituut verbonden project ‘Verslaafd aan jou’.

Datum: 09/03/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...