Groningen eerste rookvrije stad

Een rookvrije generatie, dat is het doel van de Alliantie Nederland Rookvrij. Vandaag wordt daar een flinke stap voor gezet: negen organisaties ondertekenen een plan om Groningen als eerste stad van Nederland helemaal rookvrij te krijgen.

De organisaties willen samen verschillende initiatieven ontplooien om het doel te bereiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan rookvrije zones op scholen en sportvelden en een actieve ondersteuning van medewerkers als ze willen stoppen met roken. Het gaat om de gemeente Groningen, FC Groningen, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit, het UMCG en het Martiniziekenhuis, Verslavingszorg Noord Nederland, het Healthy Ageing Network Northern Netherlands en zorgverzekeraar Menzis.

Groningen mag dan de eerste stad zijn die rookvrij wordt, maar het is niet de eerste plek in Nederland. Het Friese dorp Ureterp ging hen voor, op initiatief van verslavingsarts Robert van de Graaf en Hilly ter Veer, waarnemend huisarts in Ureterp. In het juninummer van Lef gaan we op bezoek om eens te kijken hoe het er peuktechnisch voor staat in de Friese straatjes.

Datum: 03/04/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...