Eens in de zoveel tijd gebeurt het. Je leest een boek en je denkt: dit is geweldig! Chapeau meneer of mevrouw de schrijver. In dit geval meneer, want de auteur is Erik Jan Harmens. En deze Erik Jan - toch al enige tijd een gelauwerd schrijver - beschrijft in dit prachtige boek ook nog eens  zijn strijd tegen zijn alcoholisme. Niet alleen zijn strijd tegen maar ook nog eens zijn overwinning op. Daar zijn verschrikkelijk veel boeken over geschreven, maar nog niet één van dit niveau. Wat een Oprecht, Ontroerend, Eerlijk, Humorvol, Rauw, Pijnlijk maar ook Glorieus verhaal.

Ik schenk een klein glaasje cognac in, drink het leeg en voel hoe aangenaam dit voelt. Ik zie vier letters in mijn gedachten opkomen. Vier dikke, vette, zwarte letters. De eerste is een M, de tweede is een E, de derde nog een E en de vierde is een R.

Een autobiografisch boek van een ras alcoholist, opgeschreven door een ras verteller. Dit boek is een regelrechte aanrader, maar voor iemand die weet wat het is om tegen een verslaving te vechten, is het een must!

Hallo Muur, Erik Jan Harmens, Uitgeverij Lebowski, € 19,99, ISBN 9789048818051

Wij mogen een aantal boeken weggeven. Interesse? Stuur een mail o.v.v. Hallo Muur naar prijsvraag@lef-magazine.nl. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden

Het boek is ook te koop in onze webshop

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...