Huisarts krijgt huisarts

Huisartsen zijn erg kwetsbaar voor een depressie, burn-out en verslaving. Daarom moeten huisartsen niet alleen patiënten, maar ook elkaar helpen. De co-arts wordt hierbij de helpende hand en staat zijn collega bij als hij of zij het moeilijk heeft

Wat een jaar geleden in Antwerpen als een pilootproject begon van Domus Medica en artsenhulpvereniging Doctors4Doctors (D4D), wordt begin volgend jaar toegepast over de huiartsenkring in Vlaanderen. Huisartsen stappen minder snel in de patiëntenrol en kunnen gemakkelijk bij medicijnen.  ‘Het doel is om een groep huisartsen samen te stellen die voor hun collega's een lokaal aanspreekpunt kunnen zijn. Zij zullen voor een hechter netwerk zorgen’, zo verwoordt Vlaams welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) .

Eén of twee huisdokters per kring kunnen zich aanbieden voor de opleiding tot co-arts. Een co-arts behandelt zelf niet. Hij helpt alleen zijn collega zoeken naar de juiste hulp. Hij functioneert als een luisterend oor en moet geregistreerd staan als huisarts binnen de kring.

 

Datum:17/11/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...