De Rotterdamse club Feyenoord heeft de Eredivisie gewonnen. De supporters zijn vanmiddag welkom om op de Coolsingel te komen feesten met de ploeg, zonder alcohol. De gemeente heeft gekozen voor een alcoholverbod om de openbare orde en veiligheid te garanderen.

Fans die de huldiging willen bijwonen kunnen geen alcohol kopen op het terrein of meenemen. Bij aankomst worden ze gecontroleerd op flessen of blikjes. Bezoekers die worden betrapt op alcohol smokkelen krijgen geen boete, wel worden hun middelen ingenomen. In het centrum van Rotterdam geldt al een alcoholverbod buiten de terrassen om. De gemeente vindt dat een kampioensfeest daar niets aan veranderd. Cafés op het Stadshuisplein, op loopafstand van de Coolsingel, mogen na 13.00 uur alcohol schenken. Ook wordt er extra politie ingezet om de orde te bewaren.

Alcohol in stadions

Afgelopen weken is er veel te doen rondom alcohol en voetbal. Meerdere wedstrijden worden voor korte tijd gestaakt of zelfs helemaal afgelast omdat er voorwerpen, zoals aanstekers, vuurwerk of bekers bier, op het veld belanden. Een maand geleden heeft de Rotterdamse club na het incident tussen Ajacied Davy Klaassen en een supporter netten opgehangen voor het veld. De speler van Ajax kreeg tijdens de wedstrijd een aansteker tegen zijn hoofd, deze werd gegooid door een fan van Feyenoord. Feyenoord wilde voor de kampioenswedstrijd de netten weghalen, maar de KNVB weigerde dat goed te keuren. Dit voor de angst van het zogeheten ‘vreugdebier’ op het veld. Of het alcoholverbod bij de huldiging en de opeenstapeling van incidenten in stadions iets met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...