Hulp bij eetstoornis via coronachat

De online hulpsite Proud2Bme.nl heeft een vast wekelijks chatmoment ingesteld voor mensen die worstelen met hun eetstoornis tijdens de coronapandemie. De service is gratis en anoniem, en wordt begeleid door een ervaringsdeskundige psycholoog.

Nadine Fischer, hoofdredacteur van Proud2Bme, startte het initiatief zodat mensen toegang hebben tot hulp, ook tijdens de pandemie. ‘Soms is hulp vragen aan de huisarts of je verhaal delen met een naaste nét een stap te ver. Of deze mogelijkheid is er simpelweg niet. Bij ons kan iedereen laagdrempelig, gratis en anoniem in contact komen met lotgenoten en ervaringsdeskundigen,’ meldt Fischer op Proud2Bme.nl. Ook zullen er op verzoek van de deelnemers professionals online aanwezig zijn, zoals een arts of een viroloog. Zij kunnen specifieke vragen beantwoorden.

De ingeperkte bewegingsvrijheid en het gebrek aan structuur tijdens de coronacrisis verergert symptomen van boulimia en anorexia nervosa. 69 procent van de Nederlandse anorexiapatiënten eet vaker minder en bij zeker 15 procent van de boulimiapatiënten namen de eetbuien toe. Dit blijkt uit de eerste bevindingen van een grootschalig onderzoek naar meer dan duizend patiënten in Nederland en de Verenigde Staten.

De chat is iedere zaterdag geopend van 13:00 tot 15:00 uur
Meld je aan via chat.proud2bme.nl

 

09-11-2020

Reageer reacties (1)

punklNVoLiRIfQ(11. november 2020)

iwtLmjsfnvVTp

LEES MEER...