‘Ik drink tot ik er dood bij neerval’

Bonnie St. Claire is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Niet om haar zangkwaliteiten, maar vanwege haar alcoholgebruik. In haar omgeving schreeuwen haar man en vrienden dat de zangeres hulp moet zoeken voordat het te laat is.

St. Claire vertelt haar kant van het verhaal in weekblad Story. Daarin spreekt zij zeer tegenstrijdig over haar alcoholgebruik. Ze zegt niet verslaafd te zijn. Ze drinkt gewoon graag, zelfs als dat haar dood betekent. ‘Ze zeggen dat ik een alcoholist ben, maar dat is niet zo, ik ontken niet dat ik graag een wijntje drink, ook overdag, maar dat betekent niet dat ik een probleem heb. Ik laat de drank voor niemand staan, en als dat betekent dat ik er over een half jaar niet meer ben, dan is dat maar zo. Ik drink tot ik er dood bij neerval’, zegt ze in Story.

In 2008 werd St. Claire met cirrose, een gevolg van haar alcoholgebruik, opgenomen in het ziekenhuis en werd ze gewaarschuwd dat ze het niet zou overleven als ze door bleef drinken. Sindsdien dronk ze enige tijd geen druppel, maar nu blijkt de drank toch weer voor haar gezondheid te gaan.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...