'IkPas': een maand alcoholvrij

Om welke reden je ook stopt: er zitten voordelen aan een alcoholvrij leven. Andere Nederlanders kunnen daar de komende weken ook kennis mee maken. Op 1 maart is de actie ‘IkPas’ van start gegaan. Deelnemers aan de actie nemen zich voor om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. Op dit moment hebben zich al ruim 9000 mensen ingeschreven.

‘Fris de lente in, een maandje detoxen’, zo wordt het beschreven op de site. De actie loopt traditioneel van Aswoensdag tot en met Palmzondag. De versie van dertig dagen beslaat bijna precies een maand. ‘IkPas’ wordt nu voor de derde keer georganiseerd. In de eerste twee edities gaven deelnemers aan dat de actie ze bewuster had gemaakt van de keus om wel of niet te drinken en dat het ze geholpen had een patroon te doorbreken. Ook zouden ze zich fitter en scherper voelen en beter slapen na een maand zonder alcohol.

Gezondheid
‘IkPas’ is niet de enige organisator van dergelijke alcoholvrije maanden. Veel landen hebben een soortgelijke actie. In Australië wordt jaarlijks OcSober georganiseerd en in België is de afgelopen maand de ‘Tournée Minérale geweest, met ruim 100.000 deelnemers. Daar werd de actie vooral gepromoot op gezondheid, met de slogan ‘Een maand zonder? Een maand gezonder!’. Enkele voordelen van een nuchtere maand zijn volgens de website beter slapen, meer energie, een stralender huid, gewichtsverlies en meer tijd door het gebrek aan katers.

Datum: 01/03/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...