IkPas is van start gegaan

Op 1 januari begonnen meer dan 20.000 mensen aan IkPas, een uitdaging waarbij mensen 30 dagen geen alcohol drinken. De teller loopt nog steeds op. De bedoeling van de campagne is het bewuster leren omgaan met alcohol.

Afgelopen jaar deden er 11.000 mensen mee aan IkPas. Dit jaar is het aantal deelnemers dus een stuk hoger. De eerste editie van IkPas in 2015 had 4.595 deelnemers. Van de deelnemers die vorig jaar meededen geeft 62 procent aan zich fitter te voelen en 38 procent zei geld te besparen door geen alcohol meer te kopen. Na januari zei 65 procent structureel minder alcohol te drinken. De jongste deelnemer is 17 jaar, de oudste 93. Soortgelijke initiatieven als IkPas vind je over de hele wereld. Zo kent Engeland Dry January en Australië OcSober. In de volgende editie van Lef Magazine, die in februari verschijnt, staat een uitgebreid artikel over IkPas.

Ook op de redactie van Lef Magazine doet er iemand mee aan IkPas. Demi Rutten (22) loopt stage en laat in januari de alcohol staan: ‘Ik heb zelf geen ervaring met verslaving, maar vind het wel belangrijk om me bewust te worden van mijn alcoholgebruik. Ik zeg altijd dat ik toch al niet vaak alcohol drink, dus waarom zou ik het niet helemaal laten staan? Ik verwacht dat het moeilijker gaat worden dan ik denk, omdat het een gewoonte is om af en toe een likeurtje bij de koffie te doen of een wijntje te drinken met vrienden. Daarom wilde ik ook meedoen aan IkPas, om die gewoonte te doorbreken. Om te laten zien dat ik geen alcohol nodig heb in mijn leven.’ 

02/01/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...