Influencers geven verkeerd gezondheidsadvies

Acht op negen Britse influencers geven verkeerde gezondheidsadviezen. Dat ontdekten onderzoekers aan de Universiteit van Glasgow. Hun adviezen zijn vooral gebaseerd op hun eigen mening.

De negen onderzochte influencers hebben meer dan tachtigduizend volgers, zijn actief op minimaal twee mediaplatformen en houden zich bezig met voeding en afvallen. De onderzoekers bekeken de laatste tien recepten van elke influencer en beoordeelden deze op proteïne, vet, verzadigd vet, suiker, zout, vezels, koolhydraten en calorieën. Wat bleek: hun recepten voldeden bijna allemaal niet aan de Britse gezondheidscriteria. ‘Dit kan heel schadelijk zijn, omdat deze blogs zoveel publiek bereiken,’ zegt Christina Sabbagh, betrokken bij het onderzoek.

Studie
Een studie van de influencers kan helpen bij een gericht en kloppend advies, maar slechts één van de onderzochte personen had die afgerond.
‘De bloggers zullen hun recht op vrijheid van meningsuiting verdedigen, maar het publiceren van verkeerd advies is onverdedigbaar,’ zegt Tam Fry, hoofd van het National Obesity Forum. De organisatie voert campagnes voor een betere aanpak van obesitas. 

1/5/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

 

Reageer reacties (1)

Daniëlle (01. mei 2019)

Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet waarom je adviezen overneemt van mensen die alleen maar bekend en/of een leuk uiterlijk hebben. Als je gootsteen lekt bel je toch ook george Clooney niet voor een reparatie?

Mijn advies, vraag om een doorverwijzing naar een erkende diëtist. Zij kunnen je voeding afstemmen op jouw leefstijl, leeftijd en unieke lichaamsbouw. Ik ben hierdoor mijn overgewicht blijvend kwijt doir goede adviezen over mijn voeding. Hierdoor heb ik ook blijvend mijn leefstijl veranderd. Want een dieet die jou doet afvallen cq aankomen is hetgeen wat bij jou past. En dus niet de een of andere hype.

LEES MEER...