De jongerenorganisatie (JOVD) van de VVD vindt dat gemeente Tilburg de thuisteelt en verkoop van wiet door Tilburgse inwoners moet gedogen. Voorzitter Inigo Beeker: ‘Voor sommige Tilburgers kunnen dergelijke bijverdiensten in dezer tijden mooi van pas komen. Ook voor studenten kan het een mooie aanvulling vormen op hun studiefinanciering.’

JOVD is de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD. De standpunten van de JOVD kunnen afwijken van de VVD; het pleiten voor legalisering van softdrugs is daar een van. Beeker: ‘Door het gedogen van de eigen wietteelt en de verkoop ervan wordt het drugsoverlastprobleem in Tilburg en omgeving beheersbaar. Op deze manier wordt de handel van de zwarte markt weggehaald en krijgt de gemeente een beter zicht op de hennepteelt.’ Vereniging De Achterdeur, die negen Tilburgse coffeeshops vertegenwoordigt, steunt dit standpunt.

In Tilburg en omgeving is het drugsprobleem groot, daarom wil de jongerenorganisatie ‘voorop lopen in de bestrijding van het probleem’ . Dat is naar hun mening een gedoogbeleid voor teelt en verkoop voor particulieren.

Eerder dit jaar schreef plaatsvervangend korpschef van de nationale politie Ruud Bik over legalisering van wietteelt: ‘het is voorstelbaar dat de georganiseerde criminaliteit zich gaat toeleggen op het 'rippen' van de 'legale' hennepkwekerijen.’ Dat komt nu ook al voor en gaat vaak gepaard met geweld en hoge veiligheidsrisico's voor de personen in en nabij de betreffende hennepkwekerij.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...