Keith Richards wil nieuw album Rolling Stones

De Rolling Stones gaan waarschijnlijk een nieuw album opnemen. Dat zou na de Amerikaanse zomertour van de band moeten gaan gebeuren.

‘Ik zou graag weer met de jongens de studio ingaan. Het is nog niet zeker, maar we hebben een balletje opgegooid.’ Dat vertelt bandlid Keith Richards in een interview aan muziektijdschrift Rolling Stone. De gitarist gaf ook aan dat zijn soloalbum zo goed als af is en in september in de winkels ligt. Van stoppen met muziek maken of toeren willen de leden van de Stones in ieder geval nog niks weten.

Lef Magazine besteedde in de editie van juni 2014 aandacht aan het verslavingsverleden van de bandleden. Zo kampte de eerdergenoemde Keith Richards jarenlang met een heroïneverslaving. In de jaren tachtig kickte hij af van deze drug, maar bleef hij wel cocaïne gebruiken. Hij stopte hiermee nadat hij in 2006 uit een palmboom was gevallen en een hersenoperatie moest ondergaan. 

Drummer Charlie Watts liet zich in de jaren negentig opnemen in verslavingskliniek Priory in Londen voor zijn alcoholverslaving. Hij heeft naar eigen zeggen geen actieve verslaving meer.

Gitarist Ronnie Wood stopt in 1975 met het gebruik van cocaïne als hij door zijn overmatig snuiven een deel van zijn neus verliest. Wood erkent in 2000 dat hij alcoholist is. Hij weet uiteindelijk ook deze actieve verslaving uit te bannen.Brain Jones stond binnen de band vooral bekend door zijn onverantwoorde gedrag, vervreemding van de andere bandleden en zijn buitensporig drugsgebruik. Jones werd in 1996 uit de band gezet. In juli van dat jaar werd hij gevonden op de bodem van een zwembad. De doodsoorzaak is nog steeds onbekend.

Jerry Hall, de ex-vrouw van Mick Jagger, vergeleek de leadzanger van de band met een seksverslaafd roofdier. Ze kon hem van de verdovende middelen weerhouden maar dat verving hij met seks, vertelt ze in haar biografie.Voormalig bandlid Bill Wyman was niet geïnteresseerd in verdovende middelen. Hij had een andere passie: vrouwen verslinden. In sommige periodes had hij seks met 250 vrouwen in drie maanden, dat is drie vrouwen per dag. Hij kreeg op 47-jarige leeftijd een relatie met een 13-jarig meisje waar hij zes jaar later mee trouwde. In 1992 verliet hij de band en begon een solocarrière.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...