Koffieleut - week 38

Elke maandag een samenvatting van de leukste nieuwtjes, feitjes, wist je datjes en filmpjes, om interessant over te doen bij de koffieautomaat.

Kamajajajippiejippiejee
Een man uit Bavel (39) ging wel heel ver voor hulp voor zijn verslaving: hij brak in in verschillende auto’s, bij een restaurant en hij stal bij Hornbach.
Na de auto-inbraken rende hij niet weg, hij wachtte tot de politie arriveerde.
Zijn verklaring: hij wílde opgepakt worden, om zo professionele hulp te krijgen.
De rechtbank veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden, een werkstraf van 240 uur én hij moet zich melden bij verslavingszorg. Doel bereikt. Kamajajajippiejippiejee.

Rookvrij dorp
Rookvrije vliegtuigen, bussen, kantoren, restaurants, kroegen, terrassen. Noemen we dorpen over een tijdje in één adem door? Als het aan de burgemeester van het Friese Ureterp ligt wel: haar dorp moet het eerste rookvrije dorp van Nederland worden, zo meldt het NRC.

Smoesjes!
Ik hoef niet oud te worden, dan word ik dement...
En nog 9 opvallende smoezen om niet te stoppen met roken

Geen pro-ana, geen vettaks en geen calorieën tellen
‘Verbied pro-ana sites, ban het idee van een vettaks en leer kinderen op school geen calorieën meer tellen’, is de oproep van de Belgische kinderpsychiater Annik Simmons. Ze steunt daarmee ouders van tieners met een eetstoornis, die de overheid in een opiniestuk in De Standaard vragen om pro-anasites te verbieden. Simmons: ‘De oorzaak van een eetstoornis is natuurlijk niet alleen wat jongeren in de media zien of lezen, maar het is wel een factor die maakt dat ouders en soms ook hulpverleners meer dan vroeger het gevoel krijgen dat ze tegen de bierkaai vechten.’

 

Datum 19/09/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...