Kwaliteit medicinale behandeling overal goed

Alle verslavingszorginstellingen leveren goede zorg bij de medicinale behandeling met heroïne en methadon. Dat blijkt uit vervolgonderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). In Nederland zijn er in totaal 12 instellingen die een dergelijke behandeling bieden aan mensen met een verslaving.

De medicinale behandeling met heroïne en methadon verloopt volgens het onderzoek nu bij alle verslavingszorginstellingen zoals het hoort. De wensen van patiënten staan voorop bij het opstellen van behandeldoelen. Patiënten krijgen elk half jaar een lichamelijk onderzoek, behandelaars volgen regelmatig reanimatiecursussen en er is twee keer bij jaar overleg over het behandelplan met de betrokken zorgverleners.

Inspectieronde
Begin 2016 werd er al een inspectieronde gedaan waaruit bleek dat twee instellingen op één onderdeel nog niet volledig aan een bepaalde norm voldeden. Deze instellingen hebben dit verbeterd, waardoor eind 2016 alle instellingen volledig aan alle normen voor verantwoorde zorg voldeden.

Uit enquêtes die diverse patiënten van de onderzochte instellingen hebben ingevuld, is gebleken dat bijna iedereen tevreden is  over de zorg die ze krijgen bij hun verslavingszorginstelling.

15/02/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...