Lang zal James Hetfield leven!

Dat hopen we althans. Vandaag viert James Hetfield, de zanger van Metallica, zijn 52e verjaardag.

In 2001 liet Hetfield zich opnemen in een verslavingskliniek. Hij kampte met verslavingsproblemen en kwam daardoor geregeld in de problemen. ‘Je zou me niet aardig vinden, als je wist wat voor vreselijke dingen ik heb gedaan’, zei hij in een interview met Road Recovery. Twee jaar na zijn opname verscheen het album St. Anger, met daarop ook het nummer Some Kind of Monster wat eveneens de titel is van de documentaire die over de band verscheen. Het grootste gedeelte van St. Anger werd door Hetfield in de kliniek geschreven. De documentaire brengt in beeld hoe James’ verslaving en het in herstel gaan invloed hadden op de hele band.

Sindsdien gaat Hetfield clean en sober door het leven, geeft de band weer fantastische optredens wereldwijd en is er op 4 augustus dus reden voor een feestje omdat de frontman een jaartje ouder is.
Gefeliciteerd James!

Hier een liedje: Sad but True. Niet omdat James’ verjaardag niet feestelijk is, maar gewoon omdat het zo lekker rauw is. En hoewel het oorspronkelijk zo niet bedoeld is, kun je het lied best linken met verslaving.  

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...